Bewegingslessen speciaal voor senioren

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een soepel lichaam. De methode bestaat grotendeels uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook voor mensen met rugklachten.

De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.

Het voordeel van Pilates is dat de oefeningen makkelijk zijn op te bouwen. Daarom kunnen jong en oud het doen. Daarnaast train je de spieren zoals je ze in het dagelijks leven gebruikt. Het gevolg is dat je gewrichten soepeler worden en blijven, je gevoel voor evenwicht beter wordt en je makkelijker de gewone dingen kunt blijven doen zoals je aan- en uitkleden, het huishouden, traplopen, opstaan uit een stoel, etc. De oefeningen houden je jong! 

Training bij senioren is gericht op verbetering van het houding- en bewegingsgevoel in de gewrichten en het Ieren strekken van de rug. Ouderen met osteoporose zullen daardoor minder pijn hebben. Door training van de rugstrekspieren verbetert de houding, vermindert de kans op vallen en daardoor ook de kans op botbreuken bij ouderen. Deze oefeningen bestrijden osteoporose in de rugwervels.  

Perfect Pilates heeft meer positieve effecten zoals sterkere ademhalingsspieren, waardoor je je minder snel benauwd voelt. Ook krijg je sterkere bekkenbodemspieren.

Meer informatie of een proefles aanvragen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een proefles kunt u het reactieformulier invullen of een e-mail sturen naar info@perfectpilatesapeldoorn.nl. Liever telefonisch contact? Bel dan met Karin Wesselius op 06 – 13 40 76 84.