Voor wie is Pilates?

Perfect Pilates is een leuke en veilige bewegingsleer voor iedereen. Ook bij sportblessures, revalidatie, hernia’s, bekkeninstabiliteit, reuma, fybromyalgie of MS. Jong & oud, beginners & gevorderden, topsporters & niet-sporters. Er zijn zelfs speciale lessen voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met rugklachten.

Wat kun je bereiken met de oefeningen?

  • een strakke buik en billen
  • een mooi sportief lijf met slanke spieren
  • een sterke en soepele rug (minder rugpijn)
  • stabieler en meer ontspannen in je lijf
  • lekkerder in je vel
  • rompstabiliteit (corestability)

Rompstabiliteit

Bij het dagelijks bewegen/sporten is het noodzakelijk dat er een goede rompstabiliteit is. In een rechtopstaande positie moet de romp te allen tijde in balans zijn. Deze vormt een belangrijk onderdeel in het overbrengen van krachten van het ene lichaamsdeel naar het andere lichaamsdeel, waardoor het lichaam vooruit komt, (lopen, hardlopen, schaatsen etc.) of juist voorwerpen in beweging brengt (iets optillen, krachttraining, gooien etc.). Ook draagt een stabiele romp bij aan de preventie van blessures. De laatste jaren wordt de “core stability training” dan ook meegenomen in revalidatietrainingen en blessurepreventie trainingen.

Rompstabiliteit is de spierbalans en controle in het gebied van bekken, heupen en romp die de functionele stabiliteit van het gehele lichaam in stand houdt.
Ook zorgt rompstabiliteit ervoor dat de spieren in de romp zich stabiliseren tijdens bewegingen (dynamisch) van zowel de romp, armen en benen en tijdens houdingen (statisch).

Stabiliteit van de romp is dus een voorwaarde voor elke sporter en niet-sporter om het lichaam goed te laten functioneren. Want alleen wanneer je romp naar behoren functioneert, kunnen andere lichaamsdelen dat ook.