Workshop CACAO-PSOAS

Zondag 7 mei is er een workshop CACAO-PSOAS van 10-13 uur. Tijdens deze workshop doen we oefeningen om de psoas spieren te verlengen, versterken en ontspannen. Gecombineerd met de helende werking van cacao is deze workshop goed voor lichaam en energie. De kosten bedragen € 30,00, inclusief de chocoladedrank, water, thee en fruit.

Er kunnen maximaal 13 deelnemers mee doen. Geef je op als je mee wil doen en ik zal ook een reservelijst aanmaken rekening houdend met uitval van een deelnemer.

meld je aan

Programma

10:00 uur
Binnenkomst en we drinken gezamenlijk en mindful de chocoladedrank op.

11:00-12:00 uur
Oefeningen om de psoas spieren te verlengen, versterken en ontspannen.

12:00-12:30, uiterlijk 13.00 uur
Gezamenlijk afsluiten met een kopje thee en wat fruit en ervaringen delen als je dat wil.

De psoas

Diep in ons lichaam ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. Niet voor niets wordt de psoas de zetel of spier van onze ziel genoemd; de plek waar onze emoties worden opgeslagen. De oorzaak van een gespannen psoas is o.a. lang zitten.

Cacao ceremonie

Wist je dat het woord cacao eigenlijk afkomstig is van het Maya-woord Ka’kau en het Maya-woord Chokola’j, wat betekent samen chocolade drinken.

Cacao ceremonies werden sinds duizenden jaren door de Mayas en Azteken gedaan. Het is een spirituele, medicinale en ceremoniële ceremonie voor het innerlijke ontwaken en creatieve begeleiding. De cacao komt van de Theobroma Cacao boom, dat letterlijk ‘eten van de goden’ betekent. Het werd daarom door veel volkeren als een heilig ‘sacred’ drankje gezien. Er zijn veel mysteries rond de werking van cacao, maar recentelijk onderzoek laat zien dat het voor verschillende positieve gezondheidsvoordelen zorgt, net als positieve neurocognitieve effecten.

Zo heeft cacao een zeer hoog niveau aan antioxidanten in zich (zelfs het hoogste ooit gemeten in voedsel) en kan het ontstekingsremmend werken. Het is goed voor de elasticiteit van onze bloedbanen en zorgt voor een goede bloedtoevoer naar onze hersenen. Daarnaast bevat cacao ook het hoogste niveau aan magnesium ooit gemeten in voedsel. Magnesium werkt als een detox op je lichaam en ondersteunt je hart, ontspant je spieren en stimuleert je breinfuncties. 

Cacao is niet alleen goed voor het lichaam, maar werkt ook goed op onze energie. Cacao maakt ons gelukkig, vermindert stress, versterkt onze focus en creatieve flow.

De oude spirits uit Zuid-Amerika zien de cacaoplant als een ‘heilige boom’ en als ‘Food of the Gods’. De plant heeft een vrouwelijke energie, waardoor zij jou op een subtiele en liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er in je hart afspeelt.  Negatieve emoties kunnen worden vrijgegeven en euforische toestanden kunnen worden ontgrendeld.

Cacao is geen drugs, wel een superfood!